A helyes cigarettázás alapelvei

Az egyik igazán gyakori problémás jelenség a dohányzás. Egyszerűen meglepően gyakran fordul elő. Felnőttek, gyermekek, tizenévesek dohányoznak. A probléma a lakosság hatalmas szegmenseit érinti, és lenyűgöző következményekhez vezet, amelyeket csak negatívnak lehet nevezni. Ezért nagy figyelmet fordítanak a dohányzás problémájára és az emberek motiválására, hogy végül abbahagyják ezt, és ne rontsák az életüket. De ez önmagában sajnos nem mindig érinti az embereket. Az emberek nem akarnak lemondani rossz szokásaikról, ezért az eredmény nem éppen pozitív. Kár, hogy sokan még mindig nem akarnak abbahagyni egy ilyen kártékony tevékenységet, de mivel nem hagyják abba, akkor legalább akkor minimalizálni kell annak káros hatásait.

Ehhez meg kell próbálni megérteni, hogyan kell megfelelően dohányozni. Úgy tűnik, hogy itt kevés a tudomány - cigarettát vagy valami hasonlót, például cigarettát tesz a szájába, és dohányzik. De nem, meg kell érteni a folyamat minden finomságát és árnyalatát. Ez egyszerre növeli az esztétikát és minimalizálja a dohányzás során az embernek okozott károkat. Tehát mi a helyes módja a cigarettázásnak?

Kiképzés

Kezdjük a felkészüléssel. Általában a dohányosok azzal kezdik, hogy megtapogatják a csomagot, vagyis egy kicsit az asztalra vagy a tenyérre csapják. Ennek eredményeként a laza dohány kissé besűrűsödik, ezért jobban, simábban és hosszabb ideig füstöl, ami mindig jó.

Ezután fontos megérteni, hogyan kell helyesen tartani a cigarettát. Itt nincsenek külön szabályok, de általában a mutató- és középső ujjak közé van szorítva, és kissé lefelé, valamint a tenyérrel van orientálva. A tenyerét maga felé fordíthatja. A dohányzás európaibb megközelítése érdekében a legjobb, ha hüvelykujjával és mutatóujjával tartja a cigarettát. Ha nem akarja, hogy az emberek látják, hogy dohányzik, akkor ugyanazokkal az ujjakkal fogja meg a cigarettát, de takarja le a tenyerét, hogy az egész cigaretta el legyen rejtve a kezében.

Világítás

helyesen meggyújtva egy cigarettát

Most meg kell gyújtania egy cigarettát. Ezt általában gyufával vagy öngyújtóval végzik, és a bután öngyújtók különösen jók, mivel nincs saját ízlésük, csak cigarettát gyújtanak meg, és semmi mást. Továbbá, amikor a tüzet a cigaretta hegyére hozta, levegőt húz, ezt úgy kell csinálni, mintha egy szívószálon keresztül koktélozna. Még nem kell belélegeznie a füstöt. Csak be kell szednie néhány pöffentést, hogy a dohány parázsibb legyen. Általában nincsenek problémák, minden nagyon egyenletesen világít, de ha van ilyen, próbálja meg forgatni a cigarettát a folyamat további optimalizálása érdekében.

A dohányzás folyamata

Most rátérünk a tényleges dohányzási folyamatra. Ennek a folyamatnak különböző típusai lehetnek, de ezek a típusok nem annyira kritikus mértékben különböznek egymástól, ezért vegyük fontolóra a cigaretta vagy a cigaretta dohányzásának fő megközelítését. Először szívja be a cigaretta füstjét. Jobb nem belélegezni túl sokat, ha csak kezdő vagy, különben egyszerűen köhögni fogsz a cigaretta elszívásától, és az öröm jelentősen csökken. Jobb fokozatosan kezdeni. Egy ideig a szájában kell tartania a cigaretta füstjét.

Kicsit lehűl, és a torkot nem irritálja. Az íze is kissé megváltozik. Most kiveszed a cigarettát a szádból, és beszívod a füstöt. Ha az ilyen dohányzás különféle típusairól beszélünk, akkor a francia is megkülönböztethető. Kicsit bonyolultabb. A cigarettafújás után kilélegzi a füstöt a szájából, majd belélegzi az orrán keresztül - némi gyakorlat után valószínűleg elkezd jól kijönni belőle, és ki tudja, talán sokkal jobban tetszik ez a módszer mint a cigaretta elszívásának hagyományos változata?

Következtetés

Természetesen a dohányzásnak különböző megközelítései vannak, nagyon sok van belőlük, és az évek során kialakultak. Ennek ellenére a dohányzásnak továbbra is az egyik legjobb módja van - egyáltalán nem dohányzó. Mivel nincs semmi jó abban, hogy tönkreteszed a testedet, nincs semmi jó, ha a negatív anyagok oroszlánrésze belépne. Elég, ha felidézzük, mennyire káros a dohányfüst. Körülbelül négyezer különböző negatív anyagot tartalmaz, beleértve a tüdőben megtelepedő nehéz kátrányt és a rákot okozó rákkeltő anyagokat.

Szóval érdemes dohányozni? Még akkor is, ha ez kivételesen helyes? Alig. Jobb megérteni, hogyan lehet megszabadulni ettől a függőségtől, hogy az ne zavarjon, hogy ne kelljen aggódnia a saját egészsége miatt. És esztétikát mutathat más, sokkal ártalmatlanabb tevékenységekben is, amelyek ugyanolyan mértékben képesek megelégedést hozni.