A dohányzásról való leszokás egyszerű módja: mi a titka

Allen Carr egyszerű angol könyvelő akkor vált híressé az egész világon, amikor előállt a dohányzásról való leszokás egyszerű módjával, megírta a megfelelő néven egy bestsellert, és megalapította a klinikák nemzetközi hálózatát, ahol az ügyfelek 100 százaléka közül 95 valóban nagyon könnyen leszokott a dohányzásról .

a dohányzásról való leszokás egyszerű módja

Körülbelül azonos a dohányzásról való leszokás egyszerű módjáról szóló Allen Carr-könyv hatékonysága: az olvasók mindössze 5% -a nem hagyja abba a dohányzást, miután elolvasta!

Mi az ilyen fenomenális siker titka? Nincs hosszadalmas kezelés, hipnózis és kódolás. Nincs sokkterápia és a dohányzás szörnyű következményeinek megfélemlítése (a dohányosok többsége tisztában van velük, és ennek ellenére továbbra is dohányzik).

Tehát milyen ismeretlen erő hatására egy erős dohányos is egyszer és mindenkorra leszokik a cigarettáról, és ami a legfontosabb, már nincs vágya utána? Csodák, boszorkányság, varázslat? Vagy hipnózis? Semmi ilyen! Az egyetlen dolog, amit Allen Carr tesz, az az, hogy segít a dohányosnak megtisztítani az elméjét, és helyére tenni az úgynevezett agyat.

Bármilyen rossz szokás - nemcsak dohányzás, hanem mondjuk a számítógépes játékok függősége vagy a körmök harapásának szokása - akkor fordul elő, amikor az ember nincs teljesen tisztában azzal, hogy pontosan mit csinál és mi történik vele egyidejűleg. És minél tovább - annál inkább: a szokás elvezeti a valóságtól, öntudatlanságba, majd az illúzió világába sodor.

Az illúziók elhagyása és a valóságba való visszatérés segít leszokni a dohányzásról

Így a számítógépes játékok a mozgalmas és kifizetődő tevékenység illúzióját kelthetik, sőt, javarészt üres időtöltés. Ami a dohányzást illeti, számodra úgy tűnhet, hogy ez segít a stressz enyhítésében, a szórakozásban, a beszélgetés fenntartásában, bár valójában ez csak illúzió.

Allen Carr rendszere csak segít eltávolodni az illúzióktól, visszatérni a valósághoz és a tudatossághoz. És kiderült, hogy pontosan erre van szükség, és ez elegendő ahhoz, hogy egyszer és mindenkorra leszokjon a dohányzásról.

Tehát csak néhány lépést kell tennie

1. Rájön, hogy önként nem kezdett dohányozni.Nem te hoztad ezt a döntést - valaki meghozta helyetted. Egyetlen normális ember sem, aki ép elméjében és józan emlékezetében él, tudatosan dönt arról, hogy folyamatosan méreggel mérgezi magát. Egyszerűen megdöbbentett, amikor arra buzdítottad, hogy dohányznod kell, ahogy más, esetleg számodra jelentős emberek teszik. Jelentős szerepet játszott a cigaretták reklámozása is - Ön engedett ennek a javaslatnak, kétségtelenül, hogy tetszett a dohánygyártóknak, de sajnos kárt okozott magának.

annak tudata, hogy egy személy mérgezi magát a dohányzás során, segít leszokni a cigarettáról

2. Rájön, hogy a dohányzásról való leszokással nem veszít semmit. A legtöbb dohányos nem tud abbahagyni a dohányzást éppen azért, mert attól fél, hogy sokat veszít: például abbahagyja a partik élvezetét, nem tud pihenni, és cigaretta nélkül sem fog megbirkózni egyetlen vállalkozással sem. Ha rájössz, hogy a cigaretta valójában semmiben sem segít, a „segítség" illuzórikus, akkor valóban könnyen leszokik a dohányzásról. Talán úgy gondolja, hogy a cigaretta íze jó? Ez szintén nem más, mint illúzió: emlékezzen az első cigarettájára. Kellemesnek tűnt számodra? Inkább undorító íze volt. És ez az íz azóta sem változott, csak megszokta a testet és arra inspirálta magát, hogy kellemes.

3. Füstölje le az utolsó cigarettáját - és tegye meg tudatosan.Kóstolja meg igazán, és észreveszi, hogy csúnya. Dohányozzon, felismerve, miért teszi, mit ad neked, és miért gondoltad, hogy szükséged van rá.

4. Az utolsó cigaretta elszívása után adjon magának egy szót,hogy a dohányzásra semmilyen helyettesítőt nem használ - elektronikus cigarettát, nikotinellenes tapaszokat, nyalókákat stb.

5. Minden alkalommal, amikor rögeszmés gondolataid vannak egy cigarettával kapcsolatban, és hogy jó lenne dohányozni, azonnal gondold át: „Hurrá! Nem dohányzom! "

6. Döntsön úgy, hogy soha ne legyen féltékeny a dohányzókra.Ehelyett kezdd sajnálni a dohányzókat: betegek, boldogtalanok, szenvedélybetegek, te pedig velük ellentétben már szabad és boldog ember vagy!

a lányok úgy döntöttek, hogy nem dohányoznak

Az egyik oka annak, hogy sokan haboznak a dohányzásról való leszokásról, mert félnek a szörnyű kínoktól a nikotin leszokása során. De valójában ez a függőség közel sem olyan erős, mint mondjuk a kábítószer-függőség. A nikotin megvonása nem okoz "megvonást", nem okoz fájdalmat vagy egyéb fizikai szenvedést. Igen, a "kis szörny", ahogy Allen Carr ezt a függőséget nevezi, valóban létezik, de a függőség nem fizikai, hanem a fejedben van. Ezért ez a "szörny" elég gyorsan meghal, ha nem ad neki "ételt".

Ne feledje, hogy a fenti algoritmus nemcsak a dohányzásról való leszokás esetén, hanem más rossz szokásokkal szemben is kiválóan működik. Tehát most feladhatja például a Klondike pasziánsz kényszeres függőségét, mondván magának: "Hurrá! Már nem játszom! "- és visszatérni a való életbe, amely valójában sokkal szebb, mint az illuzórikus világ, amelybe a rossz szokások belemerítenek minket, amelyek semmit sem segítenek, de csak elhomályosítják az agyunkat.