Allen Carr tippjei a dohányzásról való leszokásról

allen carr a könyv szerzője a dohányzásról való leszokás egyszerű módja

Allen Carr nemzetközileg elismert angol bestseller szerző a dohányzásról való leszokásban. Könyveinek köszönhetően számos klinikát nyitott meg, amelyek segítenek minél előbb megszabadulni ettől a negatív szokástól.

Allen Carr a világ egyik leghangosabb dohányzásellenes harcosa, aki erkölcsi elvei alapján sikert aratott ebben a törekvésben.

Létrehozott egy egyedülálló dohányzásellenes filozófiát, amely sok modern embernek segít.

Az Allen Carr-módszer működésének megértéséhez érdemes elmélyülni annak alapelveiben, amelyeket a "A dohányzásról való leszokás hatékony módja" című könyvben ismertet.

Az Allen Carr-módszer fellépése

cigarettáról leszokni Allen Carr könyve alapján

A szerző úgy véli, hogy minden baj oka a dohányzásról való leszokástól való pszichológiai félelem. Ennek a félelemnek a hatása alatt a dohányos továbbra is megöli magát nikotinnal, érezve a cigarettákból fakadó valódi öröm illúzióját.

A dohányzásból fakadó öröm nem más, mint önámítás, amely morális igazolásként szolgál a dohányos számára a dohány és saját maga veszélyeiről szóló orvosi adatok előtt.

Carr könyvében egyértelműen kitart amellett, hogy a dohányzásnak nincs öröme.

A dohányzás ugyanaz a kábítószer-függőség, amelyben az egyik cigaretta helyettesíti a másikat az elvonási tünetek enyhítése érdekében. Vagyis a nem dohányzónak nem kell elérnie azt a fizikai és erkölcsi elégedettség állapotát, amelyre a dohányos egy másik cigaretta meggyújtásakor törekszik. A nemdohányzó már normális állapotban van, amit a dohányos próbál elérni.

Az elvonási tünetek oka a cigarettáról való leszokás félelme és kétsége. Ha legyőzi a félelmet és a függőséggel kapcsolatos kételyeket, akkor az elvonási tünetek nem lesznek félelmetesek.

Így az Allen Carr klinikáin a dohányzás kötelező orvosi rendelvényként szolgál a kétségek és félelem elpusztítására, jelentéktelenségük tudatában.

A dohányzásról való leszokás módszerének következő alapja a nikotincsapda eszközének mechanizmusának és alapelveinek megértése, amelybe a dohányos behajtja magát. Úgy véli, hogy a cigarettáról való lemondás szenvedést okoz neki, és nem tud nikotin nélkül élni. Ami alapvetően hamis meggyőződés, a cigarettareklám és a dohányos tudatlansága hatására alakult ki.

Érdekes pont Allen Carr "nemdohányzó filozófiájával" kapcsolatban az az állítás, miszerint az akaraterőnek nincs értelme leszokni a cigarettáról. Csak arra nincs szükség, hogy leszokjon a dohányzásról.

És tekintettel a fent leírt álláspontra, ez az állítás valóban működik és megadja eredményeit.

Allen Carr tippjei a cigarettáról való leszokáshoz

A dohányzással kapcsolatos filozófiai álláspontja és az élettapasztalat alapján, amely segített a híres angol szerzőnek a dohányzásról való leszokásban, tanácsokat ad azoknak, akik nem tudnak megbirkózni ezzel a rossz szokással.

Az első tipp az, hogy mindig magaddal és a körülötted lévő világ felfogásával kezdd. A valóság és az emberek, akik a közelben vannak, olyanok, amilyenek, ami azt jelenti, hogy észlelni kell őket, illetve a valóságban.

Nem szabad irreális célokat kitűzni magának, mondani, hogy most azonnal leszokok a dohányzásról, és ennyi. Ez a cigaretta újabb meghibásodásához vezet. A valóság helyes felfogásával garantálható lesz a cigarettáról való leszokás sikere.

A második tipp azokra vonatkozik, akik a dohányzást identitásuk és személyes stílusuk egyedülálló tulajdonságának tartják. Ez egy általános tévhit. Sok olyan ember van a környéken, akik a lehető legerősebb, legdrágább cigarettát próbálják elszívni a lehető legnagyobb mennyiségben. Ami egészségtelen pénzkidobáshoz, az általános egészségi állapot romlásához vezet. A pénzt számos dohánymágnás kihúzza az emberből, akik részesülnek ebben a szokásban.

Ezenkívül nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a modern cigaretta szintetikus adalékanyagokból áll, amelyek hozzájárulnak az ezen adalékoktól való gyógyszerfüggőség kialakulásához. Tehát a dohányzási vágyat abszolút nem a nikotin okozza. A kisgyermekek pedig mindig példát vesznek szüleiktől, így a dohányzó anya és apa nem a lehető legjobban tükrözi a gyermek viselkedését.

A harmadik tipp azokra vonatkozik, akik félnek az idegösszeomlástól. Ezt a félelmet az okozza, hogy az ember önmagában melegíti fel magát, feszülten várja azt a pillanatot, amikor hirtelen dohányozni akar. Ezért összetör, mind fizikailag - cigaretta után nyúlva, mind érzelmileg.

Ne töltse el gondolatait azzal a félelemmel, hogy cigaretta nélkül nem lehet mit kezdeni. El kell távolodnunk attól a hozzáállástól, hogy az embernek csak cigarettát kell gyújtania, és az ember lebomlik. Bár nagyon fejlett, a bűntudat okozza, amellyel meg kell tanulni megbirkózni. Idegösszeomlás esetén pedig hordjon magával nyugtatót.

Az utolsó és legfontosabb tipp az, hogy pozitívan stimulálja magát egész nap. Nagyon egyszerű, és abból áll, hogy minden lehetséges módon ösztönöznie kell önmagát a kísértések, többek között a dohányzás elleni küzdelemhez.

A nap folyamán gondolkodnia kell a közeljövőről és annak fényes kilátásairól, bátorító szavakat mondania magának, törekednie kell az önuralomra és a boldogságra, bátran szembe kell néznie a kísértéssel.

Minden reggel el kell olvasnia egy kis elválasztó szöveget, amely ösztönzőleg hat a cigarettára.

Ezt a szöveget saját maga állíthatja össze, életkörülményei vezérelve, vagy átveheti Allen Carr "A dohányzásról való leszokás hatékony módja" című könyvéből, hasonlóan sok más tipphez és irányelvhez a dohányfüggőség megszabadulásához.