Lehet -e dohányozni a böjt alatt, és hogyan lehet leszokni a nagyböjt előtt

A böjt alatti dohányzás nem lehet ugyanaz, mint az életben. Ez a szokás azonban túl sok hívő. Rövid időre, a szent időszakban leszoktak a dohányzásról, majd újrakezdik.

gyertyák a templomban és dohányzás nagyböjt idején

Papok véleménye: lehet -e dohányozni a böjt alatt

A szent negyven nap a húsvéti ünnep előtti idő, az élelmiszer -bevitel korlátozása miatt, és megjelenése szigorú besorolású. Ezenkívül ebben az időszakban különleges erővel kell betartani Isten törvényeit, figyelmen kívül hagyva a bűnöket. A dohányzás az egyik.

A dohányzás bűn, mert úgy tartják, hogy a dohány meggyalázza a testet, a Szentlélek templomát. Ha egy dohányos rossz példát mutat másoknak, az súlyosbítja a bűn erejét, hiszen egy napon a hívő felelőssé válik az őt követőkért. A dohányzás szó szerint rabszolgává tesz, így rabja lesz a szokásnak. Az elpazarolt pénz segítene a rászorulókon.

Figyelem!A papság azt mondja: "A dohányzás nem csak nagyböjt idején, hanem egész életében tilos. "

Jól ismert tény, hogy ez a szokás romboló hatású. Bár sokan továbbra is ezt teszik. Néha az emberek őszintén szeretnének leszokni, de a több évtizedes "tapasztalat", a több száz elszívott doboz cigaretta nem teszi lehetővé senkinek, hogy megszabaduljon a függőségtől. Mindenki dohányzik - hívők, keresztények, muszlimok, ateisták. Ez a szent időszak azonban komolyan elgondolkodtatja az embert, átgondolja a szokásokat, az élet elveit. Figyelemre méltó, hogy egyes dohányosok örökké kötődnek ehhez a jelenséghez, mások - amikor böjtölnek, mások - nagyon meggyötörtek.

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról nagyböjt előtt

Nem mindenki tartja be a szigorú böjtöt, azonban ha egy hívő elhatározza magát, előre fel kell készülnie a próbára.

Figyelem!A próba nem maga a böjt, hanem a dohányzás szokása, amelyet néha reflexek hoznak.

Amikor egy hívő kész megváltoztatni az életét, akkor fel kell vérteznie magát több ortodox ténnyel.

A dohányzás mint bűn megvallása

A füstölés kísértésének engedni azt jelenti, hogy megszentségteleníted saját testedet, a Lélek templomát. Érdemes felismerni, hogy a hívő nem valószínű, hogy példát akar mutatni másoknak a bűnről. Meg kell értenie, hogy rokonai - anya, lánya, fia - egy nap követni fogják. Ezen kívül el kell ismerni: a dohányzás gonosz, bűn a Mindenható ellen, önmagával és másokkal szemben. A tudatosság, a vallomás irgalomhoz, áldáshoz vezet, a hívő szabad lesz.

cigaretta és dohányzás böjt közben

A dohányzást bűnként kezelni

Felismerve, hogy a dohányzás bűnös, a hívő képes azonnal leszokni. De ezt szó szerint, egyszerre kell megtenni. Lehetetlen megindokolni "napi egy cigarettát", amennyiben a dohányos korábban használt egy csomagot. Azonnal abba kell hagynia, különben a kísértésnek való engedés egyenlő azzal a ténnyel, hogy a gonosz győzött. Lelkiismeretre, akaraterőre kell fellebbezni.

Ima

Amikor abbahagyja a dohányzást, imádkoznia kell. Felsőbb hatalmak segítségét kérni egy ilyen nehéz döntéshez. Imádkozni, sőt követelni, hogy Isten hagyja jóvá ezt a lépést, hiszen tudja, „miből" készül az ember, milyen nehéz néha neki.

Szokás

A dohányzás nagy függőség, erős szokás. A dohányos éveken keresztül fejti ki reflexeit, hogy cigarettát keressen a zsebében, lélegezzen be. Mindezt cserélni, cserélni kell. Egy csomag cigaretta helyett viseljen rágógumit, karamellát.

Rituálé, hogyan lehet leszokni a dohányzásról nagyböjt előtt

A húshagyó utolsó napján egy különleges rituálét tartanak, amely segít egész életében elveszíteni a dohányzási szokásait. A tiszta hétfő előestéjén, a nagyböjt első napján, lefekvés előtt le kell tennie egy csomag cigarettát az éjjeliszekrényre. Aztán elővesznek egy papírt, ahol kézzel írják: "Mostantól nem dohányzom. "A csomagra tették. Végül öngyújtót kell venni, ki kell engedni belőle a gázt, vagy ki kell cserélni egy üres doboz gyufával, fel kell tenni a lap tetejére.

Reggel a lapot el kell égetni, a többit el kell dobni. A rituális ígér - reggel a dohányzás vágya gyakorlatilag kiszárad. Legalább toleráns lesz, így nagyon könnyű nem engedni neki.

Számos konkrét oka van annak, hogy a rituálét érvényesnek nevezik:

  1. Fiatal hold. A húsvéti ünnep nincs meghatározott dátumhoz kötve. A Hold helyzete alapján ünneplik, nevezetesen a tavaszi első telihold után, amikor eljött a napéjegyenlőség. A böjt kezdete 40 nappal húsvét előtt, a fiatal holdra esik, és ez kedvező időszak a rossz szokásoktól való megszabadulásra.
  2. Hit. Az úgynevezett keresztény egregor segít a hívőnek leküzdeni a nehézségeket a böjt időszakában, elősegíti a megtisztulást - lelki, fizikai, - erőt, energiát ad.
  3. Varázslat. Különös hatása van a rituálé összetételének, amikor az a kijelentés, hogy a hívő már nem dohányzik, minden oldalról "megnyomja" egy üres csomag, öngyújtó (doboz).
böjtölés közben tilos a dohányzás

Mi a teendő, ha nem működik

Néhány hívő továbbra is nagy szégyennel követi a szokást, de nem tud segíteni magán. Általában a böjt alatt sikerül leszokniuk a dohányzásról, de aztán újra elfoglalják magukat, miközben gyenge akaratúnak tartják magukat. De ebben nincs semmi szégyenletes, csak meg kell találni a hasonló gondolkodású embereket, legyen őszinte önmagához, bízzon a hitben, ami minden bizonnyal segít egy ilyen nehéz ügyben.

Hogy a dohányosnak böjtölnie kell -e

Azok az emberek, akik nem képesek böjt előtt abbahagyni a dohányzást, erős vágyakozás mellett találnak erőt, hogy ne engedjenek a szokásnak ebben az időszakban. Később azonban újra dohányozni kezdenek. Bár a nagyböjt nagy lépés lehet ennek a rossz szokásnak a végleges megszüntetése felé.

Következtetés

A nagyböjt idején tilos a dohányzás. Ezért előre meg kell szakítani a szokást, különféle módszerekkel. Például a motiváció a család és a barátok formájában segít - az ő kedvükért a hívő kész leszokni a dohányzásról. A hit is segít, a Biblia mondássora, amely segít a hívőnek abban, hogy ne hagyja abba a szokást. Végül van egy módja annak, hogy gyorsan leszokjon a dohányzásról - forduljon egy egyszerű összeesküvéshez, amelyet a holdciklus, a szuggesztivitás, a hit favorizál.